Liever vooruitgang dan perfectie

Mijn visie voor The Pumphouse voelt soms nog zo ver weg, maar ik probeer mij te blijven realiseren dat het kleine stapjes zijn die uiteindelijk de fundering zijn voor wat ik voor ogen heb. Ik kies altijd voor vooruitgang en groei, nooit voor perfectie. Als het bedrijf nu vergelijk met over hoe ik het over 2 jaar wil hebben dan is het makkelijk om te denken; ‘dat gaat nooit lukken’… maar als ik kijk hoe ver we zijn gegroeid in 2 jaar dan had ik dat toen ook niet geloofd.


Voor mij helpt het enorm om de strategie en het plan te formuleren en op te schrijven. Hiermee worden de doelstellingen duidelijk en bedenk je bijna automatisch aan de weg daarnaar toe. Het helpt ook om het hier met collega’s en freelancers over te hebben, als zij geloven in je visie dan zie je de betrokkenheid automatisch terug in hun werk en communicatie.


Het is op dit soort momenten dat ik mezelf eraan herinner dat het gaat om het boeken van vooruitgang, en niet om perfectie te bereiken. Het gaat erom te doen wat we kunnen met de middelen die we hebben, zelfs als dat niet overeenkomt met het ideaal. Werken aan de taken die je vandaag kunt doen, gebruik makend van de duidelijkheid die er is. Behaal kleine winsten en leer iets van elke stap.