Hoe simpel kan het zijn: de stem-app!

N atuurlijk moeten we er met zijn allen aan wennen, stemmen per app. Alhoewel, jongeren van 18 tot 36 zullen dit a la minute omarmen. Daarboven wordt het lastiger. Boven de 65 misschien wel moeilijk.

Toch is er wat voor te zeggen.

Tegenstanders zullen zeggen dat er dan makkelijk gefraudeerd kan worden. Immers, inlog via digid is technisch zeer eenvoudig te realiseren, maar wie controleert dat? Misschien een vingerafdruk dan. Technisch al een beproefd concept. En, by-the-way, niets is waterdicht, het huidige systeem van stembureaus, hokjes en bergen papier die weer door mensenhanden moeten zeker niet. De stemcomputers op de stembureaus zijn verwijderd na een eerste proef, te veel kans op ‘invloed van buiten’. Hackers zien daar een ultieme uitdaging in.

Gewoon nu zsm invoeren!

Dus, mijn mening: de stem-app nu invoeren en bij de eerstvolgende kamerverkiezingen inzetten. Er van uitgaande dat die nog een jaar of 4 op zich laat wachten… Voldoende ruimte om de bevolking goed te informeren, de ouwetjes te begeleiden en last-but-not-least een enorme besparing te realiseren op papier, distributie, ritjes naar de stemhokjes en inzet van mensen en materiaal! Niet onbelangrijk nu we een milieuactivist missen in het Witte Huis.