10 willekeurige apps op mijn iPhone - top en tip
 

10 willekeurige apps op mijn iPhone - top en tip

In de loop van de tijd heb ik een hoop apps op mijn mobiel verzameld. Een aantal gebruik ik dagelijks, sommige wekelijks, enkelen een paar keer per jaar, maar er zijn ook veel apps die ik nooit meer gebruik. Goed moment om er een keer kritisch naar de apps te kijken. Ik heb willekeurig 10 apps geselecteerd en heb ze onder een vergrootglas gelegd:


1. Google maps

Gebruik: Wekelijks.

Top

Super voor uitzoeken van de route en de verwachte reistijd. Prachtig dat files worden meegenomen.

Tip

Naast Google Maps gebruik ik Forevermap - waarom? Omdat ik weet dat ik complete kaarten kan downloaden zodat ik niet meer op het mobiele netwerk data aan het verbranden ben, maar via GPS mijn locatie (vaak ook in buitenland) kan vinden. Wat ik niet wist is dat dit ook mogelijk is met Google Maps, ik klikte niet op de juiste ‘button’. Toen ik met wat hulp deze gevonden had, bleek ik niet complete landen te kunnen downloaden, maar een rechthoekig deel van het land. Beetje vreemd.


2. Appie

Gebruik: Eigenlijk nooit.

Top

Omdat ik vrijwel al mijn dagelijkse boodschappen doe bij AH heb ik de app gedownload. Het idee is goed: recepten zoeken, boodschappenlijst samenstellen, meteen de route in de winkel op je smartphone, of meteen thuis laten bezorgen, etc.

Tip

Als de connectie niet goed werkt in ‘mijn’ AH ontstaat er direct een hobbel om de app verder te gebruiken. De receptenvinder is ingewikkeld en ongeschikt om snel even een lekker recept te vinden. En als mijn AH filiaal net gerenoveerd is en de looproute niet meer klopt, tja, dan ben ik teleurgesteld en is er geen animo om het nog een keer te proberen.


3. Weather Pro

Gebruik: Wekelijks.

Top

Fijn om het weer in dagdelen van 3 uur te zien zodat buitenactiviteiten beter gepland kunnen worden. De voorspellingen blijken redelijk accuraat, niet onbelangrijk.

Tip

Er is een aanduiding in tekst van hoeveelheid regen, maar dit zou visueel beter onderbouwd kunnen worden.


4. NS

Gebruik: Wekelijks.

Top

Vertragingen direct in kaart want helaas is er altijd wel wat aan de hand op het spoor..

Tip

Het zou mij helpen om te weten hoe lang ik onderweg ben bij overstappen, op Rotterdam Centraal of Utrecht is het een ander verhaal dan op station Ede-Wageningen. Wordt het rennen en zoeken of is het letterlijk hetzelfde spoor?


5. ABN Amro

Gebruik: Bijna dagelijks.

Top

Groot fan van het gemak die bank apps bieden. Overboeken moest eerst nog via de identifier die ik dan net niet bij me had, maar nu gelukkig met een toegangscode tot een bepaald maximum bedrag. Wat ik ook gaaf vind is het overzicht van de verschillende rekeningen (privé en bedrijf) en credit card.

Tip

Doe iets met het gevoel van (on)veiligheid bij raadplegen rekening in bijvoorbeeld de trein. Een publieke wifi toegang is steeds vaker in het nieuws en wordt dan als zeer onveilig beschouwd door experts. Iemand die kwaad wil kan de wifi toegang in de trein nabootsen zodat pincodes gekaapt kunnen worden en rekeningen geplunderd.


Conclusie

Bij het selecteren van deze 5 apps kwam ik uiteraard meer apps tegen die ik nooit gebruik. Een regelmatige ‘opschoning’ helpt om het overzicht te bewaren. Het groeperen van de apps in mapjes als ‘reizen’, ‘amusement’ of ‘social media’ helpt zeker ook! In het volgende artikel pak ik de andere 5 apps.