10 tips om een succesvol bedrijf te runnen met je zoon of dochter

Nederland staat bekend om zijn vele familiebedrijven, en vaak nog succesvol ook. In de Nederlandse tuin- en landbouwbedrijven wordt er van kinderen verwacht gewoon mee te helpen. Eerst met kleine klusjes, maar daarna gaat het geruisloos over in het zwaardere werk. Het lijkt mij heel wat anders om een nieuw bedrijf te starten samen met een zoon of dochter als dat niet met de paplepel is ingegoten.


Mijn ervaringen en valkuilen deel ik graag:


1. Stop met ‘zorgen voor’

De onderlinge verhouding wijzigt definitief. Eerst samen een goede inventarisatie maken wat beide ‘ter tafel brengen’. Vaders zijn nogal geneigd om kinderen te beschouwen als een kloon van zichzelf. Niks is minder waar, mijn ervaring is dat de expertise die gaandeweg getoond wordt door mijn zoon me uitermate positief verrast heeft en hij kwaliteiten laat zien die ik zelf niet bezit en waar ik dan ook enorm trots op kan zijn.


2. Stop met ‘betalen voor’

Ruim 20 jaar heb je met liefde bijgedragen aan het (op-)voeden, scholen, zakgeld, vakanties, etc. Maar dat is nu klaar. Samen ondernemen betekent ook samen dezelfde hoeveelheid geld op tafel leggen voor de opstart, doorstart, innovatie, nieuwe plannen en huisvesting. Eerlijk is eerlijk.


3. Stop met delegeren

30 jaar ervaring in het bedrijfsleven brengt veel, met name in prachtig netwerk van mensen waar je ooit mee samengewerkt hebt, als partner, leverancier, klant, opdrachtgever of manager. Mensen aansturen gaat je makkelijk af. Echter, hier staat een compagnon die niet ‘gemanaged’ wil worden noch ‘aangestuurd’. Samen ‘op pad’, taken verdelen, actiepunten oppakken en afronden, ook al voelt dat soms als ‘terug naar af’.


4. Ga vooral door met ‘samen leuke dingen doen’

Hele dagen met elkaar bezig zijn, plannen bedenken, acties definiëren, prognoses maken, betekent ook dat je veel ‘op elkaars lip’ zit. Aan het einde van de dag of het vrije weekend is er dan niet meer de drang om elkaar weer op te zoeken. Toch moet er een scheiding komen tussen zaken en privé. Op verjaardagen, etentjes, skivakanties moet er ruimte zijn voor ongecompliceerde gezelligheid, goede gesprekken en ongein.


5. Sta open voor coaching en kritiek

Als je al wat jaartjes meeloopt en weet ‘hoe de hazen lopen’ en tevens succesvol geweest bent in diverse functies komt er al gauw iets over je van ‘geslaagd’ te zijn. En wil je je kennis inzetten om dit nieuwe bedrijf een ‘boost’ te geven. In mijn ogen zorgt deze houding voor disbalans. Gelijkwaardigheid is de basis van compagnons zijn, alle verworvenheden tellen niet meer, de teller staat op nul. Van daar uit ga je samen ondernemen en het wiel weer uitvinden.


6. Wees bereid ouderwets te ‘buffelen’

Een werkzaam leven heeft diverse fases. In de beginfase moet je typisch veel investeren qua uren, opleiding en carrière. Na je vijftigste is er duidelijk de behoefte om het wat rustiger aan te doen, in deeltijd te gaan werken, wat vaker op vakantie of zelfs eerder te stoppen als dat kan. Een nieuw avontuur betekent toch weer een commitment, levert energie maar kost ook energie, energie die tussen je 20ste en zeg 40ste iets makkelijker voorradig was... Een beetje achterover leunen is er niet bij. 90% is niet goed genoeg.


7. Bespreek de ‘worst case’ scenario’s

Ga je samen met een vriend een nieuw bedrijf beginnen dan is er veel te bespreken en vast te leggen, zeker over geldzaken. Doe dat met een familielid dan is er de neiging om dit over te slaan en alles met de ‘mantel der liefde’ af te dekken. Ik zou zeggen JUIST met een vader, moeder, zoon of dochter gaan werken dwingt om alles op tafel te leggen en duidelijke afspraken te maken. De allerbelangrijkste: ‘wij zullen nooit met ruzie uit elkaar gaan’!


8. Blijf innoveren, veranderen, aanjagen en vooral; blijf nieuwsgierig!

Samen creatieve sessies doen is het leukste wat er is. Bouwen op beide kennis en bespreken wat er mogelijk is. Ieder ziet totaal andere zaken, trends en ontwikkelingen om zich heen. Deels komt dit door leeftijdsverschil en leesgedrag. Zo lees ik nog steeds een krant. Ondenkbaar en ouderwets vindt de nieuwe generatie. Die verschillen leveren echter weer mooie discussies en verschillende inzichten op die elkaar versterken en waar mooie ideeën uit voort komen!


Als laatste nog 2 ‘open deuren’:


9. Geniet iedere dag van de ontwikkeling die jullie beiden doormaken.

10. En: vier de successen op gepaste wijze!

Wil je eens van gedachten wisselen op basis van bovenstaande, mail ons dan op hello@pumphouse.nl.